Brieven uit Zuid-Afrika

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
07/03/2018

door Leen Vdw

Kiekeboe, hier ben ik weer met wat nieuws uit het verre Zuid-Afrika!

Weten jullie nog dat jullie vragen hebben gesteld aan de kinderen hier in Zuid-Afrika? Deze week heb ik hen dat filmpje getoond. Ze vonden het fijn om naar te kijken en hebben op sommige van jullie vragen geantwoord. Deze keer niet in de vorm van een filmpje, maar in de vorm van een brief met een tekening.

Hier onder vinden jullie verschillende brieven van de kinderen uit mijn klas. Spellen is voor hen nog moeilijk, dus er staan best wat schrijffoutjes in. Omdat de brieven in het Engels geschreven zijn (de kinderen krijgen hier les in het Engels) heb ik ze vertaald voor jullie. Veel leesplezier en geniet van de mooie tekeningen die de kinderen gemaakt hebben.

1. 

Welke dieren leven er in Port Elizabeth? Er zijn leeuwen en luipaarden. De leeuwen zijn dik en de luipaarden zijn smal. De leeuwen eten graag vlees en de luipaarden ook. Cheeta's jagen graag.

2. 

Welke spelletjes speel je graag? Ik speel graag met mijn poppen want ze zijn lief en ze slapen bij mij (goedenacht). Ik speel met hen.

3. 

Welke spelletjes speel je graag? Ik speel graag verstoppertje want je moet je verstoppen tot iemand je gevonden heeft. Ik speel graag tikkertje want iemand moet je proberen te tikken. Ik hinkel graag (hinkelpad) want je moet tot het einde geraken. Ik speel graag touwtje springen want je moet springen.

4. 

Welke dieren leven er in Port Elizabeth? Er zijn leeuwen, zebra's, slangen, vissen, schildpadden, konijnen, honden, katten, varkens en paarden.

5. 

Welke spelletjes speel je graag? Ik speel graag snap (een kaartspelletje) want het maakt me slim en snap is een goed spelletje. We vinden snap allemaal leuk. 

6. 

Ik speel graag adders en ladders. Weet je waarom ik adders en ladders leuk vind? Omdat het een dobbelsteen heeft en als je de dobbelsteen rolt en je gooit 5, dan mag je 5 stappen vooruit op het spelbord.

7. 

Welke dieren leven er in Port Elizabeth? Er zijn dieren zoals zebra's, slangen, varkens, katten, konijnen en leeuwen. Mijn favoriete dier is een konijn.

8.  

Welke spelletjes speel je graag? Ik speel graag schaak want ik zo ga ik slim worden. Schaak helpt je.

9. 

Welke dieren leven er in Port Elizabeth? Ik hou van zebra's, jaguars, leeuwen, cheeta's, slangen en konijnen. Ik vind het leuk om naar de zoo te gaan, daar zijn leuke dieren. Ik vind ze leuk.

10. 

Welke spelletjes speel je graag? Ik speel graag "kart wheet" omdat het een leuk spelletje is om te spelen. Ik speel graag touwtje springen want ik speel dat met mijn vrienden. Ik speel graag verstoppertje. Ik speel graag hinkelen.