De laatste weekends

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
29/04/2018

door Leen Vdw

Kiekeboe, het is weer tijd voor een update!

Binnen exact een week zit ik nu op het vliegtuig onderweg naar België, deze 3 maanden zijn super snel voorbij gevlogen. De voorbije twee weekends hebben we dan nog maar eens goed genoten.

Vorige week vrijdag zijn we na school vertrokken naar Baviaanskloof. Arno, onze broer hier, had een weekend geregeld voor ons. Met z’n allen in de jeep, een “bakkie”, reden we richting dit prachtige natuurdomein. Het is zot hoe snel je stad uit bent en midden in de bergen en de prachtige natuur rijdt.

  

De eerste nacht zijn we gaan kamperen. De weg hier naar toe was wel oppassen,  scherpe bochten en onverharde weg, maar wel prachtige uitzichten. Op de kampplaats was het heerlijk stil, op wat dierengeluiden en een riviertje na. De tent opzetten, een kampvuur maken en braaien maar. Daar wat muziek, marshmallows  en een glaasje wijn bij en een mens moet niet meer hebben. ’s Ochtends zorgde Arno voor verse spek met eieren. Geen betere manier om een prachtige dag te starten. Die dag reden we verder door Baviaanskloof. Onderweg veel apen, ezels, springbokken, koeien, vogels,… gezien. We zijn ook door water moeten rijden dat tot aan onze knieën stond, maar dit zorgde alleen maar voor extra sfeer. Onderweg even stoppen voor een ijsje om dan door te rijden naar de volgende bestemming, de caves. Waar we de voorbije nacht op de grond in een tent moesten slapen kregen we hier toffe kamertjes ingebouwd in een grot. Hapjes en drankjes waren er genoeg, net zoals de sterren die met duizenden aan de hemel stonden. Het was echt prachtig om onder zulke sterrenhemel te zitten.  Zondag was het alweer tijd om naar huis te keren. Een prachtig weekend om niet snel te vergeten.

    

De voorbije week ging heel snel voorbij. Vrijdag was een feestdag, dus was het sowieso al een kortere week. Daarbij kwam dat het woensdag stakingen waren, hierdoor is het heel gevaarlijk in de townships waardoor de bus de kinderen niet kon gaan ophalen. Als er geen kinderen op school zijn kan je ook geen les geven, voor ons was dit dus een extra dagje thuis. Deze week stond ik ook een dag helemaal alleen in de klas. Super leuk om eens helemaal alleen voor de klas te staan. Samen met de kinderen heb ik een spelletje bedacht om hen stil te krijgen. Dit helpt goed in deze klas en is eens iets anders. Deze week heb ik ook samen met de kinderen bonen geplant.  Donderdag kon je bij sommige bonen al een worteltje zien, de kinderen zijn benieuwd naar hoe ze verder zullen groeien. Foto’s hiervan volgen nog!

Vrijdag zijn we samen met andere amava-studenten naar Nieu-Bethesda gegaan, een klein Afrikaans dorpje. Het lijkt alsof de tijd hier is blijven stilstaan, maar dit geeft veel charme aan dit gezellige dorpje. Samen met onze groep lagen we in een gezellig hostel. Eerst zijn we het dorpje wat gaan verkennen en iets gaan drinken. ’s Avonds hebben we zelf gekookt en gezellig aan het vuur gezeten. Op zaterdag zijn we naar het Owl house geweest. Dit is een huis waar ooit een mysterieuze dame heeft gewoond en dat je hier nu kan bezichtigen. Voor de rest zijn we langs gezellige plekjes geweest om iets te eten en te drinken. Meer hoef je niet te hebben voor een rustig weekendje met een leuke groep. ’s Avonds zaten we met z’n allen aan een lange tafel onder te sterrenhemel te dineren, goede bediening en lekker eten, ons weekend was duidelijk al geslaagd.

   

Vandaag zijn we wat vroeger opgestaan om op de terugweg langs de Valley of Desolation te gaan. Weer een adembenemede omgeving! Ik ga deze prachtige natuur enorm missen als ik weer naar huis moet.

    

Met nog een week te gaan begint het nu echt wel te korten. De komende twee dagen zijn we nog thuis en nadien volgen nog drie stagedagen. Ik ga hier nog een laatste week enorm genieten!

Tot volgende week voor nog een laatste blogbericht

Xx Leen

Comments

3 maanden geleden begon jouw Zuid-Afrikaans avontuur. Nooit gedacht dat de tijd zo snel zou voorbij gaan. Wat een onvergetelijke ervaring heb je opgedaan, wat een prachtig land heb je mogen leren kennen en beleven ! Geniet deze week nog van jouw klasje, van deze geweldige kids en van je gastgezin. Het afscheid daar zal moeilijk worden maar hier kijken we er enorm naar uit jou terug te zien ♡♡♡ Veilige terugreis volgende week xxx