Eerste stagedag

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
12/02/2018

door Leen Vdw

Ik heb er vol spanning naar uitgekeken en vandaag was het dan eindelijk zover. Vanaf vandaag is het niet meer juf, maar Miss Leen.

Het was vroeg opstaan vandaag. Om 7 uur moesten we klaar staan om richting school te vertrekken. Maritha zal ons elke dag brengen en komen halen, gelukkig want we zijn best wel even onderweg en de weg is niet altijd even veilig. Ook gaan niet alle studenten uit ons gastgezin naar dezelfde stageschool, waardoor we wat langer onderweg zijn.

De eerste dag was heel fijn. Ik sta in de 2nd grade, in de klas van juf Amber (Miss F). De juffen worden hier niet met hun voornaam aangesproken maar met de initialen van de familienaam. Ik kreeg meteen een warm welkom. Telkens er iemand (nieuw) in de klas komt staan de kinderen recht en groeten ze die persoon, dit was ook bij mij het geval. Het was fijn om ze “good morning Miss Leen” te horen zeggen. Ik was mijn hart meteen verloren.

De kinderen hebben hier duidelijk nood aan structuur en dit zie je ook wel in het klasgebeuren.  Je merkt dan ook wel dat de leerlingen veel respect hebben voor elkaar en de leerkracht  en dat er veel aandacht besteed wordt aan ‘good behaviour’. Tijdens de speeltijd leer je de kinderen dan wat beter kennen. Ik was, samen met Lola, de nieuwe juf uit het verre België. Dit trekt natuurlijk de aandacht van veel kinderen maar het was super fijn om met hen te praten en hen te leren kennen. Dat ik mee ging voetballen vonden de kinderen (en ikzelf) ook heel tof.

De Heatherbank Primary School ligt middenin de natuur. Omgeven door de velden met de paarden vormt dit de perfecte locatie voor de school. De kinderen hebben een groot grasveld met speeltuigen waar ze zich helemaal kunnen uitleven.  

  

Op het eerste zicht heb je de indruk dat de school het hier goed heeft. Er hangen posters aan de muur, iedereen heeft zijn eigen bankje, stoel, pennenzak, werkboek en er is wel wat materiaal. Maar al deze dingen zijn enkel mogelijk door de donaties die de school krijgt.

Omdat Miss F. tijdens het laatste uur naar de dokter moest, stond ik al meteen alleen voor de klas. Ik heb de kinderen een verhaaltje voorgelezen en nadien mochten ze spelletjes spelen in de klas. Dit was ook een leuke manier om de kinderen wat beter de leren kennen. Miss F. zei al dat sommige kinderen thuis weinig aandacht krijgen, dit merkte je wel in de klas. Wanneer ze de kans hebben komen ze bij jou om vele vragen te stellen en knuffels geven. Ik geef toe, ik ontvang deze knuffels met veel plezier!

Dit maakt het extra moeilijk om deze kinderen op het einde van de dag aan de bus af te zetten, wetende dat ze terug naar huis in de Walmer township gaan. We zijn vandaag langs de township gereden om een andere student te gaan ophalen. Het is echt hard om te zien in wat voor een huisjes ze moeten leven, zeker als je weet dat wij het zo goed hebben.

Het was een vermoeiende dag met veel nieuwe indrukken. Dit zorgde er ook voor dat het een hele interessante dag was. Ik kijk er al naar uit om morgen terug te gaan, naar het vroeg opstaan kijk ik iets minder uit. Hopelijk wordt het weer morgen wat beter, vandaag was het redelijk mistig en regende het zelfs een beetje. Al kan dat tussen de warme dagen door wel eens deugd doen!

 

Tot de volgende keer!

Dikke kus, Leen xx