Garden Route & Kaapstad

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
12/04/2018

door Leen Vdw

Hallo allemaal, het is alweer even geleden dat jullie iets van mij hebben gehoord. Ik was namelijk op vakantie, joepie! Anderhalve week lang ben ik samen met Emmelien, een studente waarmee ik samen in het gastgezin leef, op roadtrip geweest.

Vanuit Port Elizabeth zijn we vertrokken met de auto richting Kaapstad. Deze weg staat ook bekend als de Garden Route. Onderweg rijd je door prachtige natuur, net alsof de hele omgeving één mooie tuin is. onderweg zijn we op verschillende plekken gestopt om te overnachten en leuke activiteiten gedaan. Zo zijn we in Stormsrivier naar de Bloukransbridge geweest. Van deze brug heeft Emmelien een bungeejump gedaan van 216m, de hoogste ter wereld! Voor mij was enkel op de brug staan al een ervaring op zich. Je had een prachtig uitzicht en de sfeer was echt tof.

 

Dan zijn we doorgereden naar Plettenberg, daar hebben we Monkeyland en Birds of Eden bezocht. Twee parken waar de apen en de vogels vrij rondlopen/ rondvliegen. Fijn om te zien!

We zijn onderweg ook naar enkele mooie uitzichtpunten geweest. The Heads in Knysna waar je een uitzicht hebt op de lagoon en The wilderness Heights waar je een uitzicht hebt op de Map of Africa. Die namiddag zijn we ook op safari geweest. Ik heel happy want ik heb olifanten, giraffen en leeuwen gezien. Nu heb ik de volledige big 5 gezien!

  

In Oudtshoorn zijn we naar een Ostrichfarm geweest. Oudtshoorn is de wereldhoofdstad van de struisvogel, dit moesten we dus zeker eens bezocht hebben. In Oudtshoorn was er ook een festival, het KKNK. Daar zijn we natuurlijk ook gepasseerd, de festivalzomer leek ineens dichtbij!

Op onze reis hebben het ook op het meest zuidelijke punt van het continent Afrika gestaan. Aan Cape Agulhas komen de Indische en de Atlantische Oceaan samen. Wel tof om te kunnen zeggen dat we daar gestaan hebben.

In Hermanus, een gezellig stadje, hebben we dolfijnen gezien. In dit leuke stadje was er ook een Belgisch cafeetje. Je had er keuze uit verschillende Belgische bieren en lekkere wafels. We voelden ons hier even weer helemaal thuis.

Eens in Kaapstad hebben we veel opgetrokken met twee andere studenten, Laura en Jorine. De eerste dag hebben we een tour rond het Peninsula gedaan. We zijn naar Bo-kaap geweest, een wijk in Kaapstad vol gekleurde huisjes. Dan zijn we op Boulder’s Beach pinguïns gaan spotten, zijn we naar Cape Point gereden en daar ook naar Kaap de Goede Hoop geweest. Verder stond er op de planning een wijndegustatie en zijn we langs Chapman’s Peak terug richting Kaapstad centrum gereden. Een toffe dag waar we al veel van de mooie stad hebben gezien.

    

De dag nadien hebben we onze sportieve kant bovengehaald. We hebben de Lion’s Head beklommen en dat klimmen mag je letterlijk nemen. Die namiddag zijn we iets gaan drinken aan het V&A Waterfront, een heel gezellige buurt aan de haven. Alsof dat nog niet sportief genoeg was, hebben Jorine en ik de dag erna de Tafelberg beklommen. We zijn twee uur en half onderweg geweest, maar eens boven is dat het zeker waard. Je hebt echt een prachtig uitzicht!

 

De dag erna was het alweer tijd om naar huis te gaan. deze keer hebben we het vliegtuig genomen back to Port Elizabeth.

Ondertussen zijn Lola en ik  terug met onze stage bezig. Het was fijn om de kinderen weer terug te zien. De weken die nog volgen gaan voorbijvliegen. Binnen een dikke drie weken sta ik weer op Belgische bodem. Ik ga hier zeker nog van elk moment genieten, tot snel!

Groetjes Leen xx

Comments

Klinkt als een zalige roadtrip!
Geniet nog xx