Op bezoek in 1LA - De Regenboog

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
08/01/2018

door Leen Vdw

Op 1 februari 2018 ging ik op bezoek bij 1LA van De Regenboog in Grimbergen. De klas van juf Marijke wordt de komende maanden de correspondentieklas met het Zuiden. Ik kwam in de klas vertellen wat ik juist in Zuid-Afrika ga doen en liet hen kennis maken met het land.

In deze klas heb ik in november twee weken stage gedaan. Het was een tijdje geleden dat ik hen had gezien dus het was fijn om de kinderen terug te zien. Juf Marijke had al aan de kinderen verteld dat ik uitleg kwam geven over mijn buitenlandse stage. De kinderen waren dan ook heel enthousiast toen ze me zagen toekomen op de school.

Eerst heb ik via een spelletje laten zoeken waar Zuid-Afrika ligt op de wereldkaart. Voor een eerste leerjaar is dit niet makkelijk maar ze hebben dit goed gedaan! 

Nadien heb ik hen in groepjes verdeeld. Ik had drie verschillende opdrachtjes, één rond de inwoners van zuid-Afrika, één rond de dieren in Zuid-Afrika en één rond het verschil tussen onze scholen en mijn schooltje waar ik stage ga lopen. 

Na de opdrachtjes heb ik verschillende filmpjes gemaakt. In deze filmpjes stellen de leerlingen vragen aan de kinderen van mijn stageklas in Heatherbank. Ik heb hiervan enkele geselecteerd en er één filmpje van gemaakt. Klik hier om het filmpje te bekijken.

Als ik stage doe in deze school ga ik deze filmpjes laten zien aan mijn klasje. Ik ga hen hier op een manier laten antwoorden (brief, tekening, filmpje,...). Van hen ga ik dan ook filmpjes maken als zij vragen stellen aan de kinderen uit België. 

Ik heb de namiddag afgesloten met een typisch Zuid-Afrikaans liedje: Shosholoza