Yovuyo lokuzalwa

×

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2405 of /data/sites/web/pixowebbe/subsites/leenzuidafrika.pixoweb.be/includes/menu.inc).
18/04/2018

door Leen Vdw

Hallo hallo, de vakantie is ondertussen al anderhalve week achter de rug en we zitten weer volop in stage. Met nog een dikke twee weken te gaan, komt het einde nu stillaan in zicht. Maar treuren is hier niet aan de orde, ik geniet nog volop van deze laatste weken in grade 2.

Vorige week was maar een kort weekje. De eerste dag was vooral wat herhaling van term 1, klaar om term 2 goed in te zetten. Van onze hogeschool uit kregen we de opdracht om onze stage muzisch voor te stellen, dus ging ik samen met de kinderen aan de slag. Het logo van Heatherbank is een boom met veel handjes. We hebben met de klas zelf zo een boom gemaakt. De kindjes mochten hun eigen hand tekenen en daarin schrijven en tekenen wat ze graag op school doen. Ik heb hen ook gefilmd terwijl ze opsomden wat ze allemaal doen op school. Deze heb ik gemengd met andere filmpjes die ik al had gemaakt in de voorbije weken. Het resultaat kan je hier bekijken!

Tijdens het weekend was het vooral werken voor school, dat hoort er natuurlijk ook bij. We kunnen weeral enkele taken van ons lijstje schrappen. Zondag was er de Ironman in Port Elizabeth. Sportief als we zijn, zijn we natuurlijk gaan supporteren. Vanop een terrasje met een cocktail in de hand hadden we de perfecte spot om de lopers bezig te zien. We hebben daar ook een dansoptreden gezien van een groep Afrikanen. Het was echt tof om hen bezig te zien, wat een ritme! Onderweg hebben we ook enkele Belgische deelnemers gezien. Aan de finish hebben we de tweede en derde vrouw zien binnenkomen na iets meer dan 9 uur. ’s Avonds tijdens het eten zagen we op de tv nog steeds mensen die bezig waren. Zondag was het ook de verjaardag van Arno, onze broer hier. We hebben samen met ons allen trivial persuit gespeeld. Dit zorgde voor grappige situaties aangezien dit spel in het Nederlands was.

Op maandag was er een poppenspel op school. Ook een andere school uit de straat en de kleuters waren aanwezig. Het art-lokaal was goed gevuld. Het poppenspel ging over de opwarming van de aarde en over hoe wij kunnen helpen deze tegen te gaan. De kinderen vonden het heel fijn, er was veel interactie met de kinderen waardoor de betrokkenheid hoog was.

  

Dinsdag hebben we gewerkt rond de zintuigen. Geen betere manier om al onze zintuigen te gebruiken dan bij het maken van… popcorn! De kinderen moesten luisteren naar de popcorn toen we hem poften. Nadien moesten ze omschrijven hoe popcorn eruit ziet, hoe het ruikt, hoe het voelt en hoe het smaakt. Een opdracht dat zowel bij de kinderen als bij de leerkrachten in de smaak viel.

 

Op school is het altijd fijn om tussen de kinderen te zijn. Ze vinden het dan ook tof als wij met hen meekomen spelen. Deze foto’s zijn het bewijs ervan. Ja hoor, fotogeniek zijn ze zeker die bengels van grade 2!

    

Vandaag was het de verjaardag van Iviwe. Hij was heel fier over de kroon die hij vandaag heeft gekregen en droeg hem dan ook een hele dag met veel trots. Als het je verjaardag is op Heatherbank, mag je in gewone kledij naar school komen. Zo zien de andere kinderen ook dat het je verjaardag is. In de les hebben de kinderen gezongen voor hem in het Engels, het Xhosa en het Afrikaans, zeker de moeite om dit filmpje te bekijken. Nadien vertelde elk kind iets positief over de jongen. Een gelukkige 8ste verjaardag, Iviwe! Yovuyo lokuzalwa!

Vanaf nu komt er geen enkele volle week meer. In deze week zijn er nog 2 dagen, volgende week vrijdag is er een feestdag en de week erop zijn we maandag en dinsdag ook vrij. Voor ik het weet sta ik weer thuis. Maar eerst gaan we dit weekend naar Baviaanskloof met Arno, daarover meer in mijn volgend verslag.

Vele groetjes, Leen xx